NYHETER

 

 

Månedens arkivar Januar 2021 - Bjørn Finnes

Av Lena Riis, 28.jan.2021 14:20:30

Documaster er daglig i kontakt med arkivarer rundt om i Norge, og ser hvilken fantastisk innsats de legger ned. Vi ønsker å hedre denne yrkesgruppen ved å i 2021 kåre månedens og årets arkivar.

Kjenner du en arkivar eller person som jobber med dokumenthåntering, og fortjener litt ekstra oppmerksomhet? Det er ikke for sent å sende inn din kandidat. Månedens og årets arkivar tenker vi er en person som står på det lille ekstra, er faglig sterk, eller som har gjort seg bemerket på andre måter. 

 

Månedens Arkivar januar - Bjørn Finnes, Nordland Fylkeskommune

 

Bjørn Finnes ble nominert av sin kollega Kristin Nilsen. Han vil motta diplom og en kaffekopp. I tillegg vil han være en av kandidatene til årets arkivar.

Her er et utdrag av Kristin Nilsen sin begrunnelse for nominasjonen.

Bjørn Finnes brenner for arkiv. I sin jobb som leder for system og digitalisering ved Dokumentasjonssenteret i Nordland fylkeskommune er han et viktig bidrag i arbeidet med å digitalisere arbeidsprosesser. Han har stor kunnskap om både arkivdanning og depot, i tillegg til systemadministrering. Og han har inngående kjennskap til lovverket. Denne kunnskapen deler han villig med sine kollegaer.

 

I forbindelse med nominasjonen intervjuet vi Bjørn Finnes. Her kan du lese hva han hadde å si.

Hvor lenge har du jobbet i Nordland Fylkeskommune?

Jeg har jobbet i Nordland fylkeskommune siden 2015 og fra 2021 er jeg leder for system og digitalisering ved vårt Dokumentasjonssenter.

 Hva liker du ekstra godt med jobben din? 

Når man jobber med arkivdanning er man med på å legge premissene for hva som blir lagret og bevart en periode og/eller til evig tid.

 Noe du ønsker å trekke frem, f.eks en hendelse, prosjekt etc?

Det er generelt mange oppgaver og prosjekter som kommer og går hele tiden hos oss og dermed er ingen dager like. Av de mest spennende prosjektene nå er arbeidet med å utvikle innebygget arkivering i det skoleadministrative systemet Visma InSchool. Ellers har vi mange integrasjoner under etablering. Nylig ble det gjennomført et skarpt periodeskille og uttrekk av historiske baser. Vi hadde også nylig besøk av arkivverket som gjorde tilsyn og det er derfor mye etterarbeid. 

Hva er ditt beste tips når det kommer til arkiv?

Vis interesse for saksbehandlerne og arbeidsprosessene som utføres i hele organisasjonen. Det er her viktig dokumentasjon og senere arkiv oppstår.

 Hva vil du fokusere på 2021? 

Vi jobber hele tiden for å forbedre og forenkle for å effektivisere, jo nærmere vi kommer innebygd arkivering, eller kanskje heller sømløs arkivering, i alle system jo bedre og enklere blir det å etterleve lovkravene.

 Noe ekstra du vil legge til på slutten?

Jeg setter pris på at min leder ser meg og ønsker å vise det utover vår organisasjon. Det er hardtarbeidende kollegaer på vår enhet som jobber intenst for å sikre vår dokumentasjon for ettertiden.

Månedens Arkivar Bjørn Finnes
 
Send inn din kandidat
 

Kommentarer

About Lemon Blog

This is where you give the visitor a brief introduction to both this blog and your company. Keep it short. More →

  • Siste nyheter

Abonner på nyheter